Over het onderzoek

Corona update: We houden er bij het onderzoek rekening mee dat het dagelijks leven er anders uit ziet dan normaal. Ga uit van wat je echt in de afgelopen weken hebt meegemaakt, ook als dat anders is dan zonder coronavirus COVID-19!
 

Over deze website

Je bent op deze website voor het onderzoek Positief in actie voor de Sustainable Development Goals (SDGs). Super als je mee wilt doen met dit onderzoek! Wij gaan voor het verdubbelen van positief gedrag in 2030 en daarvoor hebben wij jouw hulp nodig! Hoe? Door te focussen op positief gedrag in combinatie met de 17 de SDGs, ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen genoemd. De SDGs zijn er op gericht om een betere wereld te creëren voor de mens en de planeet zelf. Dat kan alleen als iedereen meedoet. Met jouw bijdrage weten we na afloop van het onderzoek beter hoe we de SDGs kunnen stimuleren.

Logo onderzoek 'Positief in actie voor Sustainable Development Goals' van VerenigdePositieveInitiatieven.nl
Hoe? Door te testen welke SDG activiteiten en welk positief gedrag jij de afgelopen twee weken hebt uitgevoerd. Je krijg aan het einde van de vragenlijst je eigen resultaten te zien en feedback over hoe je jezelf nog meer kunt verbeteren. Die feedback is al een cadeautje van ons aan jou. Daarnaast verloten we 10 lidmaatschappen van een jaar voor MooierMens.app ter waarde van €120,- onder de deelnemers die de vragenlijst volledig hebben ingevuld! De trekking is na de sluiting van het onderzoek eind april.

Nog niet meegedaan?

Aan de slag!

 

Over Verenigde Positieve Initiatieven

Verenigde Positieve Initiatieven (een initiatief van Future Life Research BV) om door onderzoek bij te dragen aan Wereldwijde verdubbeling positief gedrag bereikt in 2030
Een stevige ambitie geïnspireerd door de SDGs. Deze doelen kunnen alleen gehaald worden als mensen er echt voor gaan en hun positief gedrag inzetten om dit voor elkaar te krijgen.

Wij zetten in op samenwerking: we maken ons sterk voor een soort VN van positief gedrag, vandaar de naam de Verenigde Positieve Initiatieven. Want hoe meer mensen zich aan deze ambitie verbinden, hoe beter. Gelukkig zijn er al veel initiatieven voor positief gedrag. Wij werken graag samen. Jij ook? Samen voor een betere wereld.
 

Over de Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs)

De SDGs kun je in dit onderzoek op verschillende manieren voorbij zien komen. Je beoordeelde de algemene doelen, maar ook specifieke individuele acties die bijdragen aan het halen van de SDGs in 2030. Het is onwijs belangrijk dat wij met zijn alle een wereld creëren die leefbaar is en blijft voor iedereen. In tijden van de Corona crisis, valt het veel mensen op dat de natuur niet stopt met leven. Doordat mensen zich terugtrekken, lijkt het grotere geheel misschien nog wel belangrijker dan ooit. Ook moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat wanneer deze crisis voorbij is, mensen aan elkaar blijven denken, iets wat nu veel gebeurd. Dé uitgelezen kans dus om te realiseren hoe belangrijk het is om deze doelen te behalen!
We verwijzen je graag door naar de website van SDG Nederland, hier kun je alle informatie vinden over de SDGs. En ook kan je hier verschillende acties vinden waar je je bij kunt aansluiten. Daarnaast kun je ook de verschillende bedrijven en organisaties vinden die zich aansluiten bij de SDGs. Natuurlijk staat Future Life Research BV, de sociale onderneming achter Verenigde Positieve Initiatieven daar ook bij met een pagina.

Interessante linken

 

Over de Introductievragen

Naast wat algemene vragen, komen ook de 17 SDGs voorbij. De teksten daarvan hebben we ontleend aan de beschrijving op de website van SDG Nederland.

Over de Deugdenspiegel

De Deugdenspiegel is een zelfevaluatie tool waarmee je jezelf de spiegel kunt voorhouden: deed jij aan positief gedrag in de afgelopen week? Het invullen van de Deugdenspiegel duurt ongeveer 12 minuten. Je beantwoordt daarin 60 makkelijke stellingen over jouw gedrag in de afgelopen week. Direct daarna kun je je profiel bekijken. Het profiel laat zien hoe je tegen je eigen positieve gedrag aankijkt. Je krijgt bovendien een advies om een nog mooier mens te worden.

De Deugdenspiegel vormt het hart van MooierMens.app, een innovatieve website voor persoonlijke groei en integriteit. Met leuke praktische opdrachten die je meteen in de praktijk kunt brengen, gemaakt door gedrags- en onderwijsexperts. MooierMens.app is een veilige en wetenschappelijk verantwoorde website voor meer positief gedrag en persoonlijke balans. Aan de slag waar en wanneer je maar wilt, mobiel of op de computer. Met de interactieve oefeningen bereik je in zo’n 15 minuten per dag al een groot effect. Voor iedereen, voor elke levensbeschouwing en elk opleidingsniveau. Als je kunt lezen en schrijven dan kun je de oefeningen doen. Start daar waar zelfhulpboeken stoppen, voor een mooiere wereld waarin integriteit vanzelfsprekend is. Als je je inschrijft kun je 7 dagen gratis gebruik maken van MooierMens.app. Doe mee en maak jezelf een nog mooier mens!

 

Over Good Life Goals-vragenlijst

De Good Life Goals vragenlijst is een actiegerichte vragenlijst die jouw SDGs acties meet.
Deze vragenlijst is gebaseerd op de Good Life Goals, een lijst gemaakt voor onderwijs en educatie door Futerra en One Planet Network.
We hebben de lijst met acties vertaald uit het Engels en er een vragenlijst van gemaakt met 68 stellingen. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Ook krijg je een uitslag hoeveel jij doet per SDG en feedback die je helpt het nog beter te doen. Op naar het behalen van alle doelen in 2030!
 

Over de resultaten

De buitenwereld krijgt alleen uitkomsten te zien over de hele groep deelnemers. Dat betekent dat niemand herkenbaar is in rapportages. Wat jijzelf geantwoord hebt blijft privé.
Je gegevens worden alleen gebruikt voor dit onderzoek. Mocht je toch niet meer mee willen doen, lees dan in de privacy verklaring hoe je je account kunt opzeggen.

Waarvoor worden de uitslagen gebruikt?

  1. Voor wetenschappelijke publicaties in internationale tijdschriften en congressen.
  2. Terugkoppeling naar de SDG-community toe.
  3. Voor een bachelor scriptie onderzoek.
  4. Voor jou, want je krijgt automatisch persoonlijke feedback!
  5. Voor alle deelnemers, via een verslag over het onderzoek (eind mei).

 

Over het onderzoeksteam

Het onderzoeksteam bestaat uit twee personen: Paulina Kamphuis en dr. Nicolet Theunissen. Zij werken samen om dit onderzoek zo nuttig mogelijk te laten zijn voor het promoten van SDGs. Hieronder stellen we hen voor:

Paulina Kamphuis is vierdejaars studente van de opleiding Global Project and Change Management aan Windesheim University of Applied Sciences. Een opleiding waar de SDGs centraal staan. Paulina zet zich graag in voor een betere wereld, en hoopt door dit onderzoek een stapje dichterbij een duurzamere en fijnere wereld te komen. Daarnaast draagt dit onderzoek ook bij aan haar scriptie!

Dr. Nicolet Theunissen is senior onderzoeker en ondernemer met een fascinatie voor het onbekende. Zij is eigenaar van Future Life Research B.V. en heeft met haar team onder meer MooierMens.app ontwikkeld. Haar missie is om door een combinatie van wetenschap en praktijk bij te dragen aan een wereldwijde verdubbeling van positief gedrag in 2030.